Skip to content

Misschien is een volledig 1-op-1 traject voor jou te veel, te groot of te duur en wil je wel zelf aan de slag. Goed nieuws: daarmee kan ik je ook helpen!

Online training - Vind jouw Droombaan

Dé online training waarin Chantal alle ‘best practices’ uit 1-op-1 loopbaantrajecten voor je heeft gebundeld. Na inschrijving kun je meteen aan de slag.

Wat is het?

De training ‘Vind jouw Droombaan’ is een online cursus die bestaat uit 5 modules en 15 lessen. De filmpjes, oefeningen en werkbladen heb ik speciaal voor je gemaakt omdat ik geloof dat je écht zelf al flinke stappen kunt zetten. Deze training gaat jou dus écht al verder helpen op weg naar die droombaan! 

In deze training komen de ‘best practices’ aan bod uit 1-op-1 loopbaantrajecten. Het grote verschil is alleen dat je zelf, in je eigen tijd en tempo aan de slag gaat en de investering een stuk lager is daardoor. Zie deze training dan ook echt als een cadeautje aan jezelf. Ga er open in, pak alles aan en geef het een kans!

Voor wie is dit programma?

Dit programma is speciaal ontworpen voor jou als:

  • Je je afvraagt of jouw baan nog wel bij je past. 
  • Je een volgende stap wilt zetten, maar nog geen idee hebt in welke richting. 
  • Je je baan en/of klanten bent kwijtgeraakt en je je niet ‘zomaar’ in de volgende opdracht wilt storten. 
  • Je erg onrustig of onzeker bent over je volgende stap.
  • Je niet weet waar je moet beginnen. 
  • Je wilt mij eerst beter wilt leren kennen voordat je een matchgesprek plant. Jij houdt ervan eerst een gevoel te krijgen bij iemand voordat je persoonlijk kennis wilt maken. 
  • Je dit ziet als een alternatief voor het kopen van een inspirerend boek en je jezelf daarin een cadeautje wilt geven.
  • Een 1-op-1 coachtraject nu niet in je agenda past.
  • De investering van een 1-op-1 traject nu niet haalbaar is.
  • Je houdt van persoonlijke groei en ontwikkeling en nieuwsgierig bent naar nieuwe inzichten. 

Enthousiast? Wil je vandaag al beginnen? Dat kan! Na inschrijving kunt je meteen aan de slag met de modules.

Herken je jezelf? Zonde!

Je verliest kostbare tijd en energie en dat kan anders. Ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Of je kiest ervoor comfortabel te blijven zitten in de ellende van je huidige werk of je toont lef en daadkracht en je besluit dit vandaag nog aan te pakken! Wat wordt het?

Als je de opdrachten volgt, de inhoud aandachtig tot je neemt en je openstelt voor nieuwe perspectieven, dan garandeer ik je nieuwe inzichten, een concreet actieplan, volop inspiratie en aanknopingspunten om jouw droombaan te gaan vinden. Persoonlijke groei gegarandeerd!

Wat kun je verwachten?

De training is opgebouwd uit 5 modules. Iedere module bevat 3 lessen. Bij iedere les hoort een begeleidende video en een werkblad met concrete oefeningen en reflectiemomenten die aanzetten tot actie.

  • Module 1 – Ambitie en balans opmaken
  • Module 2 – Missie en essentie
  • Module 3 – Unieke talenten
  • Module 4 – Profilering en actie
  • Module 5 – Netwerken en jaarplan 

Hieronder lees je meer over de inhoud van iedere module.

Module 1 – Ambitie en Balans opmaken

Je start deze training, omdat je ergens niet compleet, blij of tevreden over bent. Iets mist, je gebruikt niet je volle potentieel, je huidige werk kost je meer energie dan het oplevert, etc. Het overzicht creëren in al die gedachten en de balans opmaken is stap 1. Balans opmaken gaat niet over in balans zijn. Het gaat over naar jezelf kijken en (h)erkennen waar jij energie uithaalt en wat jou energie kost. Resultaat:

  • Structuur en overzicht in waar je nu staat en waar je heen wilt, orde in de chaos!
  • Scherp zicht op jouw persoonlijke energiebronnen en energielekken
  • Alle hints en richtingaanwijzers verzameld die je nodig hebt om je persoonlijke missie te formuleren

 

Module 2 – Missie en essentie

Een missie heeft te maken met waarom jij doet wat je doet. Het is jouw essentie, jouw bedoeling. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat valt reuze mee in de praktijk, beloofd. Ook ga je aan de slag met het helder krijgen van jouw kwaliteiten. Ieder mens heeft kwaliteiten. Die lijken voor onszelf vaak normaal of vanzelfsprekend, maar dat zijn ze niet. Dat is wat jou uniek maakt, jou moeiteloos af gaat en daarom cruciaal om te weten. Resultaat:

  • Jouw persoonlijke missie geformuleerd
  • Weet je waar jij voldoening en energie uithaalt, wat jouw leven waardevol maakt
  • Jouw grootste kwaliteiten helder in beeld + referenties verzameld

 

Module 3 – Unieke talenten

Bij kwaliteiten horen ook valkuilen. Waar je vastloopt, blokkeert, doorslaat, energie verliest en je droombaan niet vindt of creëert. Vaak hebben deze valkuilen te maken met waarom je niet in actie komt en het je tot nu toe niet lukt. Heel belangrijk om te weten dus! Anders kom je nooit verder. Ook ga je alle inzichten in acties en conclusies omzetten. Na deze module weet je in welke branche je wilt werken, in welke grootte van organisatie, met welk product of dienst en hoe jouw functie er idealiter uitziet. Resultaat:

  • Kennis en acceptatie van jouw kwaliteiten én bijbehorende valkuilen, allergieën en uitdagingen
  • Short list gemaakt van branches en beroepen die je aanspreken
  • Conclusies getrokken qua type organisatie, dienst/ product waarmee je wilt werken, organisatiecultuur, etc

 

Module 4 – Profilering en Actie

Het alleen verzamelen van inzichten is niet voldoende om jouw droombaan te vinden. In module 4 gaat het ook over DOEN. Profilering wordt vaak als een vies woord gezien. Alsof je op een arrogante manier anderen moet overtuigen hoe goed je bent. Dat kan anders en daar ga je mee aan de slag. Jij wilt die droombaan en dat kan alleen als jij zelfkennis hebt, ‘oké’ bent met jezelf en weet te verwoorden waar je energie van krijgt en waarvan niet. Als je zelf niet weet of durft over te brengen waar je in gelooft, wat je talenten zijn en waar jij in uitblinkt, dan weet een ander dat al helemaal niet. Resultaat:

  • Je herkent jouw saboterende gedachten en weet ze te managen
  • Antwoord geformuleerd op ‘standaard’ vragen en in gesprekken met anderen (netwerk- of sollicitatiegesprek)
  • Je hebt een aansprekend en persoonlijk CV gemaakt + een motivatiebrief met emotie

 

Module 5 – Netwerken en Jaarplan

Netwerken is niets anders dan de verbinding zoeken en onderhouden met de mensen die je kent. Je weet nooit waar je iemand weer tegenkomt en/ of hoe je elkaar in de toekomst kunt helpen. Ook breng je overzicht aan in de vijf elementen die jij nodig hebt om écht vooruit te kunnen komen en die ervoor zorgen dat je jouw droombaan gaat vinden. Het is heel belangrijk om deze te (h)erkennen en er mee aan de slag te blijven! In deze module komt alles wat je hebt geleerd samen en breng jij de elementen op orde in een helder actieplan. Resultaat:

  • Andere mindset: je ziet netwerken als zaadjes planten
  • Actieplan gemaakt voor de komende maanden en eerste stappen gezet
  • Blij, energiek, voldaan en trots gevoel omdat jij de training hebt afgrond en vol nieuwe inzichten en acties zit!

Wat levert de online training je op?

Deelnemen aan dit programma betekent dat je een heel persoonlijke weg inslaat. De impact en uitkomsten kunnen voor iedereen anders zijn. Een perfecte werkplek kan ik je niet garanderen, persoonlijke groei wel! Resultaten zijn:

  • Scherp zicht op wat energie brengt en kost qua inhoud van een baan, qua cultuur en dynamiek in een organisatie.
  • Jouw persoonlijke missie geformuleerd, als een stevige fundering onder de te maken keuzes.
  • Weten wat jouw richting is voor de lange termijn, waar je stap voor stap naartoe kunt gaan werken.
  • Zicht op in welke rol en in welk type organisatie jij écht tot je recht komt en je in je element bent.
  • Actieplan voor de komende jaren qua carrière, groei, opleiding, persoonlijke ontwikkeling.

Kortom: alle ingrediënten die jou op weg helpen naar een leven vol energie, voldoening en (werk)geluk!

Investeer in jezelf 

De investering in de online training Vind jouw Droombaan is normaal gesproken €97,-. Tijdelijk is de actieprijs €47,- (incl. BTW)Dat is inclusief:

  • Toegang tot de 5 modules, 15 lessen, video’s en werkboek voor een periode van 12 maanden. 
  • Mogelijkheid tot het bijwonen van de online Q&A sessie die eens per maand wordt gehouden. In die online sessie heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan Chantal, te leren van anderen en je kennis te verdiepen.

Waar wacht je nog op? Inschrijven doe je via de knop hieronder. 

Chantal Coomans

Wat anderen zeggen over de online training:

“De online training is een mooie combinatie van filmpjes en opdrachten. Het is een goede start voor mensen die zelfstandig aan de slag willen gaan met het ontdekken van wat je echt wilt en wat echt bij je past. De opdrachten nodigen uit om te verkennen en stappen te zetten.”
Christine
“Ik heb enorm genoten van je mail en je eerlijkheid. Je prikt er dwars doorheen en ik heb zelfs het gevoel gehad een schop onder mijn kont gekregen te hebben om weer door te zetten. Bedankt. Je bent de beste. Over de training; ik vind het hartstikke mooi opgezet. Professioneel,...
Laura
“Deze training zet je aan het denken aan de hand van concrete opdrachten en vragen. Hierdoor krijg je een beter beeld van jouw eigenschappen, missie, doel en het type organisatie en soort cultuur die bij je passen. Daarnaast geeft de training je handvaten in hoe je jezelf kunt profileren in...
Sarah