Skip to content

Coaching voor medewerkers

Hulp nodig bij het in kaart brengen van de competenties van werknemers of het verhogen van hun werkplezier en prestaties? Als gecertificeerd coach stel ik graag een maatwerk plan met je op. Op die manier ben ik altijd in de buurt wanneer coaching voor een medewerker nodig is.

Ben jij HR-manager of leidinggevende en ben je op zoek naar een coach die bij het DNA van jouw bedrijf past? Misschien zijn wij wel een match! Ik stel graag een coachingtraject op maat samen, passend bij jullie en jullie werknemers. Dit kan om individuele coachtrajecten gaan of om teamcoaching. Coaching is mogelijk op locatie, online of bij mij op kantoor in Waalwijk. Uiteraard kom ik eerst graag kennismaken bij jullie op kantoor.

Werk met mij

Ontdek hieronder wat ik voor jou kan betekenen.

Breng je hoofd, hart en huis met elkaar in verbinding. Zodat ook jij meer energie, voldoening en (werk)geluk ervaart.

Natuurlijk is een traject vergoed door je werkgever  ook mogelijk.

Waarom coaching voor personeel?

De aanleiding kan divers zijn:

  • De uitkomsten van het medewerkersonderzoek zijn bekend en lager dan verwacht. DT/ MT verwacht dat er acties worden ondernomen. Maar, wat moeten leidinggevende nu precies met deze cijfers? Hoe gaan zij het échte gesprek aan met het eigen team?
  • De verzuimcijfers en/of verloopcijfers lopen op. Hoe kan dat? Hoe zit het met het werkstress, vitaliteit en de bevlogenheid? Hoe pakken we dit aan?
  • Een medewerker geeft aan te worstelen. De lat ligt hoog, de werk-privébalans is weg, er is al een keer een ziekmelding binnengekomen. Je ziet stresssignalen, overspannen trekjes, je bent bang dat als er niets gebeurt deze persoon zal uitvallen.
  • Je hebt een programma voor high-potentials binnen de organisatie. Naast een uitgebreid trainingstraject, wil je ze ook persoonlijke begeleiding in de vorm van coaching aanbieden. Gewerkt wordt aan thema’s als assertiviteit, persoonlijk leiderschap, veerkracht, zelfverzekerdheid.
  • Er is ‘gedoe’ in een team. Het botert niet, men werkt niet productief en effectief genoeg. Één op één gesprekken voeren heeft niet gewerkt. Wat nu?

Zakelijk

Chantal's visie

Mijn rode draad bij het coachen van medewerkers: Verandering is de enige constante in het leven. Toch wordt verandering of ontwikkeling vaak behandeld als een project. Iets dat gekaderd kan worden en na een paar maanden klaar is. Waarna iedereen weer ‘gewoon aan het werk kan’ en je ‘weer normaal gaat doen’. Dat werkt dus niet… Binnen de kortste keren heb je te maken met weerstand, kritiek, handen over elkaar, saboteurs en verlies je al je energie aan een hoop gedoe.

Ervaren coach voor medewerkers

Met mijn ruim 18 jaar ervaring als Economisch Psycholoog, gecertificeerd en geaccrediteerd coach (CPCC, PCC en CPQC), Research Consultant en Feng Shui expert ondersteun ik ondernemers, organisaties en ondernemende professionals. Ik ben gespecialiseerd in het creëren van een stevig fundament dat ligt onder organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bij mij terecht met vragen over persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, stress, work-life balance of juist de combinatie hiervan. Het één hangt vaak samen met het ander. Je kunt pas laten zien wat je in huis hebt, als je je thuis voelt. Met andere woorden: als de basis klopt en jij sterk in contact en oké bent met jezelf en je je saboterende gedachten weet te managen.

Coachvragen waar ik vaak mee werk:

  • Vitaliteit & stress: voorkom die burn-out!
  • Loopbaan & carrièreswitches: ondersteunend aan het maken van de volgende stap in de carrière
  • Voldoening & werkgeluk: ondersteunend en het vergroten van bevlogenheid en veerkracht
  • Persoonlijke groei & transformatie: vergroot het zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap

We gaan terug naar de basis waarin mindset (hoofd), voldoening en werkgeluk (hart) en de werk- en woonomgeving (huis) met elkaar in verbinding staat. Zo zal een medewerker weer meer energie, voldoening en (werk)geluk ervaren en bijdragen aan een laag verzuim en verloop.

Hoe ga ik te werk?

Allereerst wil ik jullie organisatie beter leren kennen voordat ik medewerkers ga coachen. We plannen een (vrijblijvende) kennismaking en gaan samen in gesprek over wat er speelt en waar de ondersteuningsbehoefte ligt.

Ik geloof daarbij in maatwerk. Iedere organisatie is anders en heeft behoefte aan een persoonlijke aanpak. Daarom bepalen we altijd samen wat het beste past. Dit kan een coachtraject van 6 maanden zijn maar ook een ‘doe-het-zelf’ traject in de vorm van een online training.

Besluiten we samen te gaan werken, dan stellen we scherp de doelen en het plan van aanpak vast. Natuurlijk kan de uitdaging op meerdere vlakken liggen en gecombineerd worden. De mogelijkheden bespreek ik graag met je in een kennismakingsgesprek. Dit kan online of op locatie.

CC_002

Wat anderen zeggen over werken met mij

“De online training is een mooie combinatie van filmpjes en opdrachten. Het is een goede start voor mensen die zelfstandig aan de slag willen gaan met het ontdekken van wat je echt wilt en wat echt bij je past. De opdrachten nodigen uit om te verkennen en stappen te zetten.”
Christine
“Ik heb enorm genoten van je mail en je eerlijkheid. Je prikt er dwars doorheen en ik heb zelfs het gevoel gehad een schop onder mijn kont gekregen te hebben om weer door te zetten. Bedankt. Je bent de beste. Over de training; ik vind het hartstikke mooi opgezet. Professioneel,...
Laura
“Deze training zet je aan het denken aan de hand van concrete opdrachten en vragen. Hierdoor krijg je een beter beeld van jouw eigenschappen, missie, doel en het type organisatie en soort cultuur die bij je passen. Daarnaast geeft de training je handvaten in hoe je jezelf kunt profileren in...
Sarah
“Samenwerken met Chantal was vanaf het eerste gesprek vertrouwd omdat ik het heel prettig vind dat je niet alleen naar mijn verwachtingen vraagt maar ook je eigen verwachting uitspreekt. Dat maakte dat ik geen twijfel had over waar we samen stonden. Voelt veilig. De uitkomst van het traject is dat...
Annemarie
“Ik kijk terug op een fijn coach traject, waarbij ik veel heb geleerd over mezelf zowel sterktes en zwaktes en toekomst visie. Het grootste resultaat is dat ik nu beter weet waar ik energie van krijg en wat veel energie kost. Ik heb het idee dat ik na dit traject...
Yvette
“Samenwerken met Chantal was een feestje, omdat we meters maakten op een ontspannen en speelse manier. Je hebt een gedegen (theoretische) achtergrond en de juiste vaardigheden om mensen te begeleiden. Je bent in staat om snel te schakelen en de sessie aan te passen aan de behoefte van het moment....
Suzanne
Suzanne van Groos
“Ik vond jouw manier van coachen fijn. Je vraagt ver door, graaft diep en denkt mee. Je zegt niet: dit moet je doen, maar je liet me zelf nadenken en het zelf ook uitvoeren. Daarnaast klikt het gewoon tussen ons en ik denk dat dat heel belangrijk is.”
Jennifer
Jennifer
“Als je het gevoel hebt dat je vastzit of dat je niet verder komt met datgene wat je graag wil, dan kan ik iedereen alleen maar aanraden om een coaching traject bij Chantal aan te gaan.”
Mieke
Mieke
“Toen ik met Chantal in contact kwam, had ik een vaste baan met een goed salaris. Toch was ik niet gelukkig. Chantal heeft me laten inzien welke zaken voor mij echt belangrijk zijn. Ik gooide het roer om: ik ben gestart als zzp’er. Mede dankzij Chantal leid ik nu het...
Marcel
Marcel
Chantal is slim, verbindend, scherp, hartelijk, analytisch, vrolijk, hard werkend, gedreven en betrokken, resultaatgericht, duidelijk, stevig in haar schoenen met een grote knipoog. Een zeer getalenteerde dame en bovenal een heerlijk mens met wie je goed kunt lachen, die alles voor elkaar krijgt waar zij zich op focust.
Louise Kemps
Stach
Louise Kemps
Chantal is in een woord TOP! En gevoelsmens, maar zeker niet soft. Heeft oog en oor voor de emotionele kant van de zaak, maar durft ook te confronteren. Daarbij is het een vakvrouw, altijd 100% voorbereid en ter zake kundig. Ze weet organisaties daarmee echt een stap verder te helpen....
Mark Stohr
Directeur Forum Research
Mark Stohr
Chantal is een genot om mee samen te werken. Inhoudelijk sterk, zeer gedreven, schakelt snel en oplossingsgericht. Handelt gestructureerd en transparant. Een warme persoonlijkheid met een scherpe blik die mensen in hun waarde laat en anderen dat kleine zetje in de juiste richting geeft. Een topper om mee samen te...
Marcel Ebbers
HR Director Swiss Sense
elbers-modified