BLINCK IN BEELD

Ik krijg geregeld de vraag hoe ik aan mijn bedrijfsnaam kom, waar  ‘Studio Blinck’ nou precies voor staat.

Eigenlijk is het heel simpel: Blinck is afgeleid van uitblinken, een woord met passie, trots, stralen. Geschreven met CK omdat dat mijn initialen zijn van voor ik trouwde. Chantal Koks, het is en blijft mijn basis.

Blinck roept beweging en actie op. Blinck! Nu! En het doet me denken aan een knipoog (al is dat ‘wink’, ik weet het 😉). Het leven is al serieus genoeg. Studio staat er voor vanwege het creatieve gevoel, zelf aan de slag, krachtige keuzes maken, in de metamorfose.

Veel startende ZZP’ers kiezen hun eigen naam als bedrijfsnaam. Ook een mooi idee vind ik. Meteen herkenbaar, jouw naam overal, goed voor de naamsbekendheid. Ik heb het ook overwogen en toch niet gekozen. Want welke naam kies je dan als getrouwde vrouw? Koks klopte niet meer, want zo stel ik me al jaren niet voor. En Coomans voelt ook niet 100%. Het is niet de naam waarmee ik op de wereld ben gekomen. Alsof ik mijn eigen ouders en familie zou negeren.

Ik droom ervan om van mijn bedrijfsnaam een werkwoord te maken: ‘Uitblincken’. Als je met mij hebt gewerkt, ben je een officieel erkende Uitblincker. En als je een training bij mij wilt volgen, moet je zijn bij De academie voor Uitblinckers. Klinkt tof, al zeg ik het zelf, ik krijg er een glimlach van op mijn gezicht, steeds weer.

Maak krachtige keuzes die bij jou passen. Voelt het bij jou goed, dan is het de juiste keuze. Echt waar.

En tot slot speciaal voor Jeroen, mijn lieve man, en mijn hele schoonfamilie: ik draag en gebruik de naam Coomans met veel trots! Ik zou niet anders willen. Over precies een maand alweer 8 jaar. Wat vliegt de tijd.