En? Ben je nog blij met je werk?

๐—ข๐—ณ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ฐ๐—น๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด? Voor het zover is, zijn we vaak druk met alle taken afmaken: gesprekken voeren, rapporten uitwerken, nog even dit en nog even dat. En dan is die vakantie er ineens.

Eerst even wennen aan de vakantiestek, maar ook wennen aan elkaar als je je gezin โ€˜ineensโ€™ zo lang en veel ziet. En dan hopen dat het leuk is en je helemaal kunt ontspannen en opladen…

Ik hoop echt dat je goed voor jezelf hebt gezorgd, rust hebt genomen en dat je veel hebt gelachen met je naasten. Dat je met een tevreden gevoel hebt teruggekeken op wat je dit jaar al hebt gerealiseerd en waar je met nieuwe energie richting de herfst aan kunt gaan werken.

Nee? Heb je ontdekt dat je werk je veel energie heeft gekost en de vakantie te weinig energie heeft gebracht om weer fris door te kunnen?

Je hebt nu een keuze te maken: ga je door waar je een paar weken terug bent geรซindigd of ga je iets doen met dit onrustige gevoel?
Ga je nu op zoek naar die plek waarin je รฉcht voldoening krijgt, waar jij je talenten kwijt kunt, je toegevoegde waarde hebt en in je element bent?

Van inzicht naar actie! Het is aan jou.

Voor de zomer ben ik bewust gestopt met enkele opdrachten omdat ik voelde dat het niet meer paste. Niet per se omdat het niet werkte, maar omdat ik voelde dat het tijd was. Dat heb ik eerlijk benoemd en dan ontstaan de mooiste gesprekken en inzichten.

Het zet iets in gang en zorgt voor beweging. Soms moet je eerst in beweging komen en ruimte maken voordat je deze met iets nieuws kunt vullen. En daarin ben ik niet anders dan anderen.

Wil je eens sparren? Ik ben er weer vanaf vandaag met volop nieuwe plannen รฉn met ruimte in de agenda.

๐Ÿ“ท Jan Koks