HOE VOEL JIJ JE THUIS?

“Je ergens thuis voelen is een persoonlijk gevoel. Niet iedereen verstaat er hetzelfde onder. Wat betekent ‘je thuis voelen’ voor jou?”

Deze vraag heb ik de afgelopen week heel vaak gesteld. Vooral aan vrouwen tussen de 30 en 40 jaar oud, met een koopwoning, die samenwonen en thuiswonende kinderen hebben.

Wauw wat veel mooie reacties heb ik al gekregen! Op bovenstaande vraag en ook op de andere vragen in mijn vragenlijst. En wat een berg aan nieuwe inzichten en ideeën doe ik hier uit op! Nogmaals dankjewel aan iedereen die me heeft geholpen.

Wat ik alvast met je wil delen: ik ben nu bezig met een splinternieuw e-book met praktische handvatten en concrete opdrachten die jou gaan helpen bij het creëren van de thuisbasis van je dromen! En natuurlijk ook passend bij de online training die ik aan het ontwikkelen ben. Het nieuwe e-book is binnenkort (gratis) te downloaden 🙂

Zomaar wat eerste uitkomsten:

  • Grote kans dat jij je het meest prettig voelt in jouw woonkamer. Met name vanwege de ruimte, het licht, dat daar ‘veel af is’, het een ruimte is om samen te relaxen en het rust uitstraalt.  
  • Niet de woonkamer? Dan waarschijnlijk je keuken. Vanwege de gezelligheid, dat het een levendige ruimte is waar het een beetje rommelig mag zijn en waar je goede gesprekken hebt.
  • Als minst prettig worden vaak de zolder/ berging, hal en badkamer aangewezen. De ruimte is te groot of te klein, rommelig, er hangt geen fijne persoonlijke of rustige sfeer en is gedateerd.
  • Tevredenheid over je huis is niet exact hetzelfde als je er ook thuis voelen. Bij het thuisgevoel gaat het over of je ergens jezelf mag zijn, je tot rust komt, je jezelf herkent in de spullen, je je eigen stempel hebt kunnen drukken op de inrichting, of het comfortabel en warm is. Of het huis nu helemaal ‘af’ is of niet. >

Je kunt trouwens nog steeds meedoen en de vragenlijst invullen! Als dank voor het invullen ontvang je mijn e-book ’10 super simpele tips voor een fijner thuis’.