KLANT AAN HET WOORD

Het is alweer de derde dag van de challenge van #atelierkristelvanherpt. Wat een proces op zich is dit zeg. Het zet me aan het denken over wat ik doe, waarom ik dat doe, wat mijn belemmeringen zijn. Welke belemmeringen had ik eigenlijk voordat ik koos voor de shoot bij Kristel? Welke belemmeringen hebben mijn klanten voordat ze ‘ja’ zeggen tegen mij?

Al sinds ik psychologie ging studeren, krijg ik reacties:

  • “Dan kijk ik jou niet meer aan hoor, jij kijkt dwars door me heen!” (ja inderdaad, ik zou me nu al niet te lang aankijken ;-))

De opmerkingen die ik nu wel eens hoor:

  • “Er moet wel echt iets mis zijn met je, als je met een coach gaat praten.” (oneens, sterker nog, ik wil alleen met jou werken als ik geloof dat je niet ziek bent en alles al in huis hebt om stappen te zetten).
  • “Heb jij dan ook zo’n sofa waar je klanten op liggen?” (nee, je moet niet alles geloven wat je op tv ziet. Ik heb zelfs geen praktijkruimte).

Een quote van een klant vat het mooi samen:

“Chantal is een heel fijn mens waarbij je je meteen op je gemak voelt. Super, dat de mogelijkheid er is om in je eigen omgeving ‘aan jezelf te werken’. Chantal heeft me weer op weg geholpen, ik heb er veel aan gehad.”

Kijk, daarom is mijn werkwijze zoals hij is. Ook ik had ooit het idee dat ik niet kon werken zonder eigen praktijkruimte, nu wil ik niet anders! Steeds weer ervaar ik dat je woon- of werkomgeving een spiegel is van hoe het met jou gaat. Door bij iemand thuis of op zijn of haar bedrijf te komen, kom ik veel dichterbij. En ja, het kan confronterend zijn. Snel nog even opruimen en schoonmaken en alle stapeltjes recht voor ze er is. Ik wil wel overkomen dat ik het onder controle heb… Klopt he?

Kijk nu zelf eens rond. Wat zegt jouw omgeving over jou? Past het bij de woorden die je gebruikt? Bij wat je wilt uitstralen? Klopt het bij elkaar? Ook nieuwsgierig geworden naar wat jouw huis of kantoor over jou zegt? Laat het me weten.

“Super dat de mogelijkheid er is om in je eigen omgeving aan jezelf te werken”