KLEUR JE LEVEN – BLAUW

De volgende kleur in deze reeks is BLAUW. Maar welke kleur dan, er zijn zoveel tinten blauw? Deze keer is het donkerblauw.

Donkerblauw is zakelijk, veilig en past bij diplomatie. Denk maar aan blauwe pakken. Mensen die van donkerblauw houden, zijn vaak scherpzinnig, hebben een logisch verstand, zijn kernachtig en zien dingen in een breder perspectief. Ze zijn zakelijk, ambitieus, betrouwbaar, eerlijk, analytisch met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In relaties stellen zij zich vaak verstandig, relativerend en adviserend op.

Donkerblauw-types houden van structuur, orde en gezag en hebben oog voor detail. Uitdagingen voor liefhebbers van donkerblauw: gebrek aan doorzettingsvermogen en gebrek aan vertrouwen. Mist dit, dan kan er veel geklaagd worden en zelfmedelijden zijn.

Donkerblauw wordt vaak gezien als een veilige, onopvallende kleur. Voeg het toe in je interieur of in je kleding als je afstand wilt nemen van je gevoelens en meer orde en structuur wilt in je leven. Een teveel aan donkerblauw maakt ongevoelig en kan bot en kil worden. Combineer donkerblauw met warme kleuren, (oker)geel bijvoorbeeld.

Je hebt waarschijnlijk meerdere favoriete kleuren, of wisselt per seizoen. Juist jouw persoonlijke en unieke kleurencombinaties, maken jou tot wie je bent. Over welke kleur wil jij de volgende keer lezen? Rood of roze?