KLEUR JE LEVEN – GEEL

Het is weer april. De maand waarin het dit jaar Pasen valt. De maand waarin ik jarig ben (morgen om precies te zijn). De maand waarin je echt begint te geloven dat de warme dagen met het heerlijke zonnetje er weer aankomen!

Kleuren hebben invloed op hoe je je voelt. Ze inspireren, kunnen je energieker en creatiever maken. De kleuren waar jij een voorkeur voor hebt, zeggen iets over jou. Over je karakter, je drijfveren, je talenten.

GEEL is een warme, vrolijke kleur. Het is de kleur van de stralende zon. Een kleur die in Feng Shui leer bij uitstek hoort bij het element aarde.

Mensen met een voorkeur voor geel zijn leergierig, besluitvaardig, flexibel, houden van verandering en zijn dol op het verzamelen van feitjes. Ze kunnen zich goed uitdrukken en hun gevoelens en ideeën helder verwoorden en kunnen zich tegelijkertijd op verschillende doelen richten. Mensen met een liefde voor de kleur geel stralen en zijn optimistisch van aard.

De valkuilen van deze zonnige types: zaken uitstellen tot het laatste moment, vooral goed presteren onder de druk, te optimistisch plannen, energie verliezen door zich te storen aan anderen die ‘te traag’ gaan, te veel rationaliseren en te kritisch opstellen.

Voeg in je interieur of in je kleding de kleur geel toe als je behoefte hebt aan vrolijkheid, ruimte, meer zelfvertrouwen, meer inzicht in jezelf of wanneer je belangrijke keuzes aan het maken bent. Geel is ook goed voor je als je een aarde- of metaaltype bent.

Je hebt waarschijnlijk meerdere favoriete kleuren, of wisselt per seizoen. Juist jouw persoonlijke en unieke kleurencombinaties, maken jou tot wie je bent. Volgende keer vertel ik je alles over de kleur groen.