KLEUR JE LEVEN – GROEN

Groen werkt revitaliserend en ontspannend. Het is de kleur die past bij het element hout en staat daarmee voor groei, de natuur en nieuwe energie. Denk maar aan alle frisgroene jonge blaadjes in de natuur na de winterperiode.

Mensen met een voorliefde voor groen zijn hulpvaardig, relaxed, productief, realistisch, geduldig, toekomstgericht en stabiel. Ze geven anderen raad, kunnen goed geheimen bewaren en stellen zich bemiddelend en harmonieus op. Ze hebben respect en liefde voor de natuur en andere culturen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor een goede sfeer en hebben een hekel aan ruzie. Ze stralen rust en vertrouwen uit, stellen hoge eisen aan zichzelf en zijn niet snel uit balans te brengen. Groenliefhebbers houden niet van competitie en hebben moeite met presteren onder druk. Ze kunnen hun eigen behoeftes uit het oog verliezen, door te veel rekening te houden met anderen.

Voeg in je interieur of in je kleding groen toe aan ruimtes waar je inspannende zaken doet. Groen brengt de energie weer in balans en brengt vernieuwing. Net zoals in de natuur na de winterperiode alles frisgroen kleurt. Het werkt goed in omgevingen waar meer harmonie en balans mag komen.

Je hebt waarschijnlijk meerdere favoriete kleuren, of wisselt per seizoen. Juist jouw persoonlijke en unieke kleurencombinaties, maken jou tot wie je bent. De volgende keer alles over blauw!