Het einde van de zomer, tijd om te reflecteren

Het einde van augustus is in zicht. De zomervakanties lopen op z’n einde. Volgens de Chinese 5-elementenleer (waar ik me graag door laat inspireren) zitten we nu in de nazomer. Deze start half augustus en loopt tot eind september. Hopelijk kun je volop nagenieten van de fijne weken die je achter de rug hebt!

 

Het einde van de zomerperiode zorgt er ook voor dat de energie in ons verandert. Misschien merk je dat ook aan jezelf als je hier gevoelig voor bent. Van uitkijken naar de zomer, plannen maken, actief bezig zijn en veel buiten zijn, gaan we nu langzaam denken aan het leven daarna. We worden wat kalmer, rustiger en zijn al iets meer in onszelf gekeerd. Een mooi moment om te evalueren en jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Wat heeft de eerste helft van 2021 mij gebracht? 
  • Wat wil ik niet meer doen in de tweede helft van het jaar? 
  • Waar wil ik juist meer van doen?
  • Op welke manier kan ik nog beter voor mezelf zorgen en meer rust inbouwen? 

Het kan zo zijn dat je tot de conclusie komt dat je niet meer op je plek zit qua werk. Dat je veel dingen doet die je helemaal niet zo blij maken. Dat je nu niet doet wat écht bij je past en je daar stappen in wilt zetten. 

Wil je daar verandering in brengen? Misschien wel onder begeleiding van een coach? Schrijf je dan in voor mijn gratis online oriëntatie-presentatie. De eerstvolgende vindt plaats op maandag 13 september om 17.00 uur

Na afloop weet jij precies wat jou gaat helpen: een adviseur, een therapeut of een (goede) coach en heb jij jouw uitdaging exact geformuleerd. De vragen die vaak worden gesteld heb ik gebundeld in deze presentatie. Natuurlijk kun je me ook live jouw vragen stellen en krijg je meteen een indruk van wie ik ben en hoe ik werk.

Inschrijven doe je via deze link