NOTE TO SELF

Vorige week startte weer een nieuw coachtraject met een nieuwe klant. Als ik de eerste keer ‘live’ afspreek, neem ik altijd een paar kleurrijke schriftjes mee waar uit gekozen mag worden. Meestal is een keuze uit ‘mijn’ selectie niet nodig en heeft iemand zelf al een leuk exemplaar aangeschaft.

We kwamen aan het einde van het gesprek nog even terug op de kleur van het door haar gekozen schriftje: namelijk turquoise. Om de een of andere reden sprak die kleur haar aan. Dát moest hem worden. Die kleur trok de laatste tijd sowieso haar aandacht, vertelde ze. Misschien dat er wel meer van in het interieur zou komen.

Een leuk en vrolijk koetjes en kalfjes gesprek zou je denken. Toch niet helemaal: die kleur en de psychologie erachter zijn zo ongelofelijk treffend! Bijna wel magisch te noemen. In een paar woorden: turquoise brengt doelgerichtheid, groei, vernieuwing en evenwicht. De kleur turquoise in je omgeving helpt je te communiceren vanuit je hart. Het spoort aan je eigen pad te kiezen en ontdekken, keuzes te maken, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Een ideale kleur voor de plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken. Dat is echt geen toeval! Hoe ik dat zie? Ik zie iemand die er bewust en onbewust voor kiest om het vanaf nu anders te gaan doen. Wauw!