Wat vertelt jouw huis over hoe het met je gaat?

Heb je er wel eens over nagedacht dat de plek waar je woont heel veel vertelt over jou als persoon, je karakter en je drijfveren? En ook over hoe het met je gaat? Je kunt je huis zien als een spiegel.

Op het plaatje zie je ons huis zoals het er nu bij staat. Misschien weet je het nog: we zijn aan het verbouwen en met name aan het verduurzamen.

Wat zie je als je bij mij thuis komt? Sowieso een niet standaard huis met én een oud verhaal én hele grote palmbomen. Stapels hout en dakpannen, een nieuw dak en een zolder waar volop geklust wordt. In huis is het aardig opgeruimd en goed leefbaar, maar je ziet wel dat er geklust wordt. Praat even met me en ik begin te vertellen over de plannen voor de nieuwe keuken en daar glimlach ik dan ook flink bij.

Wat zegt dit over mijn karakter en drijfveren?
Dat ik hou van zelf aanpakken, zelfstandigheid, door iets heen kan kijken, altijd wil creëren en lekker bezig zijn, niet bang ben om iets te proberen en dat ik hou van uniek en eigenheid. Klopt helemaal!

Qua hoe het met mij gaat: overwegend goed en soms moe van alle veranderingen. Ik kan me wat onrustig en opgejaagd voelen, alsof ik haast hebt. Op dit moment kom ik niet goed tot rust in mijn eigen huis, ik zie vooral wat er kan en moet gebeuren.

Ik kan me ertegen verzetten of tot het inzicht komen dat het oké is en dat het klopt bij de fase waarin we zitten. Het voelt helemaal goed en we zijn met de juiste dingen bezig. En in het moment kan het rommelig en onrustig zijn. Dat hoort erbij. Die conclusie alleen al geeft me rust en ruimte.

Geinig toch, die parallel? Het gebruiken van je omgeving als spiegel heeft geweldige impact en kan zomaar de start zijn van een mooi gesprek over hoe het met je gaat.

Het is vandaag vrijdag, grote kans dat je een thuiswerkdag hebt of vrij bent.
Wat zie jij als je om je heen kijkt? Wat spiegelt jouw huis je? Ik ben benieuwd.